Säteilyturva-logo
Valikko

SITRAn Luontopäivä ke 9.3.2022 – SuST mukana!

17.02.2022 Mehiläinen mobiili data

Hyönteisten ja lintujen kannan pienenemiseen vaikuttaneista tekijöistä turhan vähälle huomiolle on jäänyt (tukiasemien) mikroaaltokuomituksen vaikutukset.

Keskustelemme SITRAn luontopäivässä mm. Ympäristöministeriön ”Pölyttäjien tila Suomessa – Kansallista pölyttäjästrategiaa tukeva taustaselvitys” -raportista ja siihen Suomen Säteilyturva Ry:n jättämästä lausunnosta.

Toimme esille lausunnossamme sen, että tutkimusnäyttö mikroaaltosäteilyn haitallisista vaikutuksista hyönteisten hedelmällisyyteen, suunnistuskykyyn ja vastustuskykyyn on jo vahva ja luontoa tulisi valtion ym. toimijoiden suojella.

Tarkempi Ympäristö-info löytyy täältä. Luontodialogi-päivän yhteydessä kerromme niin www-sivuillamme kuin Zoom-kokouksessa luontovaurioita koskevista tutkimustuloksista ja käymme läpi myös tilastoja. Kuulemme mielellämme myös palautetta ja toiveita osallistujilta luonnonsuojeluun liittyen.

Ilmoittaudu jo etukäteen suomenkieliseen Zoom-kokoukseen keskiviikkona 9.3.2022 kello 18:30. Tämä tapahtuu lähettämällä etukäteen sähköpostia otsikolla ”Osallistun suomenkieliseen Luontopäivä-Zoomiin ” osoitteeseen: posti [ät] sust.fi ja tapahtuman lähestyessä lähetämme ilmoittautuneille Zoom-linkin.

Vi kommer också ha ett svenskspråkigt Zoom-möte, på onsdag 9.3.2022 klockan 20:30. Anmälan via posti [ät] sust.fi med rubrik ”Anmälan – svenskspråkigt Naturdag-Zoom”. Det svenskspråkiga Zoom-mötet är avbeställt. Gärna anmäla&delta det finskspråkiga Zoom-mötet, tack. Där fortfarande möjligt att ställa frågor och svara på svenska).