Säteilyturva-logo
Meny

Är du medveten om allt som mobilstrålning påverkar?

Få tänker på att det ständigt finns olika sorters strålning i världen omkring oss. Naturlig strålning är elektromagnetisk strålning från solen, som är någorlunda hälsosam men skadlig dygnet runt.

Mikrovågsstrålning, eller radiofrekvent strålning, producerad av mobilteknik är inte naturlig. Därför är våra celler inte anpassade för denna utveckling. Nivåerna av strålning har ökat tusenfaldigt på vissa platser på bara några år och vi är redan utsatta för det hela tiden, dygnet runt 24/7.

 • Föreläsning 4.3.2023, Helsingfors

  Föreläsning 4.3.2023, Helsingfors

  Mikko Ahonen, fil.dr, håller en föreläsning om ”Elektromagnetiska fält – grundläggande information för lekmän” lördagen den 4.3.2023 kl. 15.30. Föreläsningen äger rum på Lapinlahden lähde (före detta Lapinlahti sjukhus), Lapinlahdenpolku 8, Helsingfors.

  Läs mer

 • Forskningsresultat om riskerna med trådlösa nätverk förnekas i EU

  Forskningsresultat om riskerna med trådlösa nätverk förnekas i EU

  Finlands Strålskydds ordförande, professor Rainer Nyberg, är första författare i en ny vetenskaplig forskningsöversikt. En ny forskningsrapport visar att Europeiska unionen prioriterar ekonomi före hälsa vid införandet av trådlös teknik. Rapporten baseras på över 100 vetenskapliga och juridiska dokument. EU:s rättspraxis kräver dock tvärtom att skyddet av folkhälsan… måste gå före ekonomiska överväganden

  Läs mer

 • 50 kor har dött – mjölkbonde släckte mobilmasten (Del 2)

  50 kor har dött – mjölkbonde släckte mobilmasten (Del 2)

  Den mjölkbonde i Frankrike som har sett cirka 50 av sina kor dö och mjölkproduktionen rasa sedan en mobilmast sattes i drift 200 meter från gården sommaren 2021, stängde nyligen själv av mobilmasten. Detta efter att en domstol dagen innan upphävt ett tidigare domstolsbeslut från maj 2022 om att masten skulle stängas av för att studera om kornas hälsa förbättrades.

  Läs mer

 • Fransk domstol: mobilmasten ska stängas av – 40 kor har dött (Del 1)

  Fransk domstol: mobilmasten ska stängas av – 40 kor har dött (Del 1)

  Sedan en 4G-mast sattes i drift 200 meter från gården i juli 2021 har 40 kor dött och mjölkproduktionen minskat kraftigt. Domstolen i Clermont-Ferrand beslutade den 20 maj att masten måste stängas av under två månader. Under tiden ska experter studera om kobesättningens hälsa förbättras.

  Läs mer

 • Evenemang: Tammerfors den snabbaste 5G-staden i Europa? Miljö- och hälsorisker?

  Evenemang: Tammerfors den snabbaste 5G-staden i Europa? Miljö- och hälsorisker?

  PRESSMEDDELANDE 13.8.2022 Finlands Strålskydd rf ordnar en föreläsning och ett offentligt evenemang om miljö- och hälsorisker med 5G-nätverk, tisdagen den 16 augusti kl. 17-19 i Metsos huvudbibliotek. Talare är Mikko Ahonen, fil.dr, forskare i säkerhet vid radiofrekvensstrålning, och professor emer. Rainer Nyberg.

  Läs mer

Föreläsningar – icke-joniserande strålning

Se fler videofilmer

Sveriges Strålskydd

Vetenskapliga artiklar om påverkan av icke-joniserande strålning

Läs mer om forskning

Bli medlem

Aktivera dig du också – ta hand om allas vår framtid

Genom att gå med i vår förening kan du bidra till en säkrare framtid.

Du kan även välja att bara gå med i e-postlistan och hjälpa oss att sprida föreningens budskap.