Säteilyturva-logo
Valikko

Luento 28.4.2023, Pietarsaari

14.04.2023

Filosofian tohtori, tutkija ja opettaja Mikko Ahonen kertoo, miten luoda terveellisempi tietokonetyöpiste paremmalla ergonomialla, vähentää energiankulutusta ja mobiiliviestinnän riskejä, tunnistaa mobiiliriippuvuus ja antaa vinkkejä digitaaliseen vieroitukseen.

Mikko Ahonen on tehnyt useita tutkimuksia aiheesta. Hän on Saksassa kouluttautunut mittausasiantuntija. Hän työskentelee yhä ylilääkäri, professori Lennart Hardellin tutkimusryhmässä.

Keskeytykset ovat lisääntyneet merkittävästi työssä ja vapaa-ajalla. Nyt monella käyttäjällä on langaton datayhteys taukoamatta päällä kännyköissään, tableteissaan ja läppäreissään. Tämä tarkoittaa sitä, että ihminen tulee keskeytetyksi jatkuvasti työssään ja vapaa-ajallaan lukemattomien appsien viemän ajan ja saapuvien viestien myötä. Mahdollisten terveysriskien ja työturvallisuusriskien lisäksi tällä on myös ympäristöä kuormittavia vaikutuksia. Kurssilla pohditaan ajanhallinnan haasteita, mutta myös työpisteen ergonomian kysymyksiä. Yhdessä tehdään käytännön harjoituksia, rakennetaan mallityöpiste ja säädetään IT- ja mobiilityökalut ympäristöystävällisiksi. Kurssi sopii mainiosti etätyötä ja toimistotyötä tekeville, opettajille sekä kaikille kiinnostuneille.

Missä? Svenska Gården, Herrholmsgatan 18, Jakobstad. (Parkering i centrum och vid Församlingscentret, Ebba Brahe esplanaden 2.)

Hinta? 10 euro. Jämna pengar med!

Aika? Servering från kl. 17.30. (Frivillig avgift.) Föreläsning kl. 18-20. Frågestund kl. 20-20.30

Språk? Främst på svenska denna gång. Vid behov även på finska. Frågor kan ställas på finska, svenska, engelska.

Anmälan till posti (a) sust.fi om du vill vara säker på att få en plats.

Tervetuloa!

Mera info på finska finns här.
Esite ja linkit lähteisiin ovat saatavilla pdf-tiedostona täällä. Saatavana myös A4-kokoinen kolmitaitoksinen esite tulostettavaksi.


Kirje julkaistu Österbottens Tidning- ja Vasabladet-lehdissä 25.4.2023. Koko alkuperäinen teksti ja linkit lähteisiin löytyvät lehtileikkeen alta!