Säteilyturva-logo
Valikko

Smart TV & pelikonsoli

PikaohjeKännykkäKelloMobiililaajakaista & mokkulaWLAN (Wi-Fi)-reitinKorvakuulokkeet & kaiuttimetTietokone & tabletSmart TV & pelikonsoliItkuhälytinDECT-sisäpuhelinSänkyLamppuMikrouuni & hiustenkuivaajaMatkapuhelintukiasemaSähkö- & vesimittari

Teksti: insinööri Martina Lampero, FT Mikko Ahonen

Jos haluat liittää älytelevision verkkoon, suosittelemme Ethernet-kaapelia television ja modeemin/reitittimen välille. Tämä poistaa langattoman Wi-Fi:n tarpeen. Varmista, että Wi-Fi on kytketty pois päältä sekä televisiosta että modeemista/reitittimestä.

Älytelevisio voidaan liittää verkkoon Ethernet-kaapelilla.

Monet nykyaikaiset televisiot ovat alkaneet käyttää Bluetooth-kaukosäätimiä. Ne toimivat samalla tavalla kuin infrapunakaukosäätimet, mutta valopulssien sijaan ne lähettävät koodeja televisioon radioaaltojen välityksellä. Bluetooth aktivoituu kaukosäätimessä ja televisiossa, kun kaukosäädin on liikkeessä, ilman että painiketta tarvitsee edes painaa. Infrapunavalolla varustetut kaukosäätimet toimivat myös älytelevisioissa. Nämä ovat saatavilla erikseen.

Nykyaikaisessa televisiossa on Bluetooth-kaukosäädin. Myös tavallinen infrapunakaukosäädin toimii.

Jos haluat kirjoittaa televisiossa ja käyttää näytön osoitinta, suosittelemme langallista näppäimistöä ja hiirtä. USB-jatkokaapeleiden avulla voit pitää hiiren ja näppäimistön kauempana televisiosta.

Käytä langallista näppäimistöä, langallista hiirtä ja langallisia kuulokkeita langattoman Bluetooth-yhteyden sijaan.

Pelikonsoli

Laite kannattaa kytkeä irti seinästä yöksi, mikäli laite sijaitsee lastenhuoneessa. Erityisesti XBoxin Bluetooth- ja WLAN-antennit jäävät päälle (tietyissä malleissa), vaikka laite olisi asetettu lepotilaan. Ainakaan PlayStation 4:llä et voi kytkeä Wi-Fi-yhteyttä pois päältä. Vaikka käyttäisit langallista lähiverkkoa, Wi-Fi on silti käytössä PlayStation 4:ssä. Samaa ongelmaa ei ole PlayStation 3:lla, jossa Wi-Fi kytkeytyy pois päältä, jos valitset langallisen verkon. Voit vähentää PlayStation 4:n Wi-Fi-säteilyä käärimällä sen alumiinifolioon. Varmista kuitenkin, että tuulettimen ritilä on vapaa, jotta konsoli ei ylikuumene! Toinen ratkaisu on laittaa PlayStation 4:n ympärille tiheä metalliverkko kuten hyttysverkko tai suojapussi.

PlayStation 4 WLAN-säteilyä vähennetään metallihyttysverkolla tai säteilysuojakankaalla. Langallinen peliohjain langattomien Bluetooth-ohjainten sijaan.

PlayStation 4:ssä Bluetooth on kytkettävä pois päältä manuaalisesti. Asetukset > Laitteet > Sammuta laite. Jos sinulla on uudet PS4 DS4 -ohjaimet (CUH-ZCT2): Asetukset > Laitteet > Ohjaimet > Yhteysmenetelmä > Käytä USB-kaapelia.

PlayStation 3 -ohjaimissa Bluetooth on poistettu käytöstä, kun latauskaapeli kytketään. Suosittelemme Ethernet-yhteyttä ja USB-peliohjainten käyttöä langattomien Bluetooth-ohjainten sijaan.

Tämä langallinen ohjain sopii sekä PC:lle että Playstation 4:lle.

Xbox, Nintendo Switch- ja Wii-pelikonsoleissa on myös erilaisia langattomia Bluetooth-tarvikkeita. Jos sinulla on lisätietoja näistä pelikonsoleista, kerro meille!