Säteilyturva-logo
Valikko

Palkittu elokuva sähköyliherkkyydestä

24.08.2023

Käännös: Daniel Lundberg. Lähde: Vimeo

Remembering Nearfield on kansainvälinen animaatioelokuva, joka kertoo sähköyliherkkyydestä (EHS), joka perustuu erään todellisen henkilön kokemuksiin. Elokuva voitti Cannesin vuoden 2023 elokuvajuhlilla ”Paras terveyselokuva” -kategoriassa. Se on 9 minuuttia pitkä.

Yhteenveto:
Perheelleen ja liiketoiminnalleen omistautunut vaimo ja yrittäjä menettää traagisesti kaiken, kun hänen terveytensä heikkenee salaperäisesti. Miksi hän on nyt jäänyt yksin ja kykenemätön toimimaan yhteiskunnassa? Hän saa vastauksen selville tapahtumasarjan ja lopullisen, epämiellyttävän diagnoosin kautta. Miten hän on rampautunut tabuvammaan, josta on yllättäen kerrottu jo yli 100 vuotta? Vammaan liittyvän stigman painoarvo on järkyttävä, samoin kuin sairauden lisääntyvä raportointi väestössä. Tässä suorasukaisessa ja paljastavassa animaatioelokuvassa pääsemme ymmärtämään ihmisoikeuskysymyksiä, syviä ahdistuksia, haavoittuvuuden tunnetta ja parannuskeinon etsimistä näin vakavan vastoinkäymisen edessä. Kohtaamme naisen, joka on kuin kaikki muutkin, sillä hän oli luullut, että on ”hullua” sairastua tällä tavoin eikä hänelle olisi voinut koskaan käydä näin. Me kaikki otamme riskin terveytemme suhteen, aivan kuten hänkin, ja tämä kiireellinen tarina on kerrottava, koska apua tai hyväksyntää on vain vähän niille, jotka kamppailevat elääkseen tämän epämukavan vamman kanssa. Valitettavasti olemme itse kutsuneet ongelman esiin, ja meidän on ryhdyttävä toimiin sen tuhoisan vaikutuksen taltuttamiseksi terveyteemme.

Tositarina, joka on animoitu nauhoitetun EHS-todistuksen päälle. Sean A. Carney on suunnitellut todistuksen esittävän animaatiohahmon. Monikielinen tekstitys voidaan aktivoida. Elokuva valittiin virallisesti ja se oli ehdolla ”Monthly Pick” -valinnaksi Rooman Prisma Film Awards 2023 -kilpailussa.

Elokuva-arvostelut:
press.filmnet.io/review/1680745041857×789472722062934000
safetechinternational.org/review-of-remembering-nearfield/

Remembering Nearfield suunniteltiin voittoa tavoittelemattomaksi opetuselokuvaksi, ja sen tekivät mahdolliseksi seuraavien alkuperäisteosten lahjoitukset. Kaikki oikeudet pidätetään. Elokuva, mukaan lukien hahmosuunnittelu ja animaatio © Sean A. Carney 2023, elokuvan tuottaja. Alkuperäinen äänitodistus © Corrielle van Vuuren 2023, elokuvan pääkertoja. Alkuperäinen musiikki ”Improvisation for a New World” ja toissijaisen kerronnan äänitallenne © Kate Kheel 2023.

Virallinen Remembering Nearfield -elokuvan verkkosivusto: express.adobe.com/page/POYG80KaKi8mi/


PS. On todellakin olemassa keinoja ehkäistä vastaavien vammojen syntymistä ja myös keinoja lievittää oireita, jos kärsit samanlaisista ongelmista kuin hän.

Me Suomen Säteilyturva ry:ssä kannatamme langallisia verkkoja ilman langattomia signaaleja. Olemme omistaneet erillisen sivun kouluille, sivuillamme kohta Koulut. Sivuillamme kohdista Terveys ja Tietomateriaali voit lukea langattomien signaalien vaikutuksesta terveyteen. Esim. teknisiä ratkaisuja löydät kohdasta Riskienhallinta. Videot-kohdasta löytyy informatiivisia videoita. Mitä viranomaiset ja valmistajat sanovat? Ota selvää esitteestämme.


Suomen Säteilyturvan jäseneksi

Aktivoidu sinäkin – tule mukaan huolehtimaan meidän kaikkien tulevaisuudesta

Liittymällä yhdistyksemme jäseneksi voit omalta osaltasi vaikuttaa turvallisemman tulevaisuuden luomiseen.

Voit myös liittyä pelkästään sähköpostilistalle ja auttaa meitä yhdistyksellemme tärkeitä asioita.